Publisert 4. februar 2000

Seks selskaper har fått borekontrakter på kompletteringsutstyr og tjenetser fra StatoilHydro med en total kostnadsramme på rundt 3,6 milliarder kroner.,De seks selskapene er Baker Oil Tools, Halliburton, Roxar, Schlumberger, Weatherford og Welldynamics. Kontraktene vil koste StatoilHydro 1,2 milliarder kroner årlig over en periode på tre år. De vil dekke alle tidligere Statoilinstallasjoner på norsk sokkel.

– Kontraktene er viktige for å bidra til å forbedre kvaliteten på konstruksjon av brønner i StatoilHydro. De bidrar også til å standardisere kompletteringsløsninger på tvers av forretningsområdene i konsernet, sier øystein Arvid Håland, leder for Undervannsteknologi i Teknologi og ny energi i en pressemelding.

Arbeidet starter 1 september 2008.

– Hovedmålet i anbudsrunden har vært å opprettholde konkurransen, forbedre kvaliteten, ha tilgang på flere leverandører, ha fleksibilitet og standardisere på tvers av installasjoner for å støtte våre operative enheter i å oppnå sine mål. Vi har sikret oss kapasitet til gode kommersielle betingelser, og med disse kontraktene har vi fått til det vi ønsket, sier Anders Opedal, leder for anskaffelser i StatoilHydro i samme pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger