Publisert 4. februar 2000

Talisman har gitt rammekontrakt for Yme-prosjektet til VetcoGray, som igjen distribuerer underkontrakter til de rette leverandørene. Nå skal NLI produsere undervannstrukturene.

VetcoGrays avgjørelse om å bruke NLI Alfr. Andersen som underleverandør på grunnlag av sistnevntes erfaring med komplekse systemer av tilsvarende karakter, og deres evne til å gjennomføre slike jobber raskt og effektivt, melder NLI Alfr. Andersen selv i en pressemelding. Selskapet har fra før levert tilsvarende løsninger til både Aker Kværner og Kongsberg FMC.

NLI skal konstruere en undervannsmanifold med tilhørende beskyttelsesstruktur og beskyttelsesstrukturen til feltets juletrær, med en vekt på henholdsvis 67, 82 og 115 tonn. Som en del av jobben skal NLI levere alt stål, all maling, alt elektroarbeid og stå for all testing.

Flere av NLIs underavdelinger vil bli involvert i prosessen, deriblant NLI Elektro, NLI Nyland og NLI CTM Gdansk i Polen. Hele jobben skal være ferdig utført i løpet av sommeren i år, melder NLI.

Kontraktens verdi er foreløpig ikke kjent.

Siste fra forsiden

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger