Publisert 4. februar 2000

Fra nyttår blir norske Scandpower en del av Lloyd’s Register. Scandpower håper den nye eieren gir selskapet muligheter for ytterligere ekspansjon internasjonalt.

Scandpower er et uavhengig konsulentselskap som driver med risk management, blant annet innenfor olje og gass, kjernekraft og annen energivirksomhet. Lloyd’s register er på sin side en uavhengig stiftelse som jobber med de samme problemstillingene som Scandpower, med 280 kontorer i 80 land og rundt 7.500 ansatte.

Oppkjøpet er blant de største Lloyd’s Register har gjennomført, og ifølge en pressemelding fra Scandpower vil sammenslåingen føre til at både kapasiteten og tjenestespekteret økes.

– å få Scandpower inn i Lloyd’s Register-gruppen er en viktig brikke i vår strategiske foretningsutvikling. Scandpowers gode omdømme i markedet vil ikke bare åpne dører til nye kunder, men også gi muligheter for å tilby flere tjenester til våre eksisterende kunder. Kulturelt passer de to selskapene veldig godt sammen, noe som gir godt grunnlag for en effektiv sammenslåing. Vi gleder oss til å ønske de nye medarbeiderne våre om bord, sier Richard Sadler, konsernsjef i Lloyd’s Register, i en pressemelding.

Scandpower selger blant annet programvaren RiskSpectrum, og har datterselskaper i Sverige, Kina, USA og De forente arabiske emirater. Ian Light, direktør for Lloyd’s Registers energidivisjon, peker på at selskapet nå vil få en veldig sterk posisjon på norsk sokkel.

– Strategisk sett vil dette gi oss en meget sterk posisjon på den norske kontinentalsokkelen – en region som fortsatt vil ha mye aktivitet etter hvert som olje- og gassindustrien flytter seg nordover til mer sårbare og krevende områder. Scandpowers ekspertise gir Lloyd’s Register betydelige vekstmuligheter i arktiske strøk, Barentsområdet og Russland, noe som vil videreutvikle vår posisjon som et av verdens ledende selskap innen våre arbeidsområder, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger