Publisert 19. september 2008

LO er positiv til teknologisk utvikling, men vil være involvert i prosessen knyttet til hvordan man skal ta den i bruk. – Vi ønsker innflytelse, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes.

LO-sekretær Trine Lise Sundnes. Foto: Alf Inge Molde

Av Alf Inge Molde

Under teamet ”Informasjonsteknologi – tillit eller trussel” la Trine Lise Sundnes fram Landsorganisasjonens syn på teknologiutvikling under IO-konferansen ”Intelligent fields and integrated operations” i Stavanger torsdag. Sundnes vil ikke svare kategorisk på om LO er for eller imot IO-utviklingen i olje- og gassindustrien. Hun var på konferansen for å snakke om utfordringer knyttet til ny teknologi.

– Teknologiutvikling er en god ting, men det skaper en del utfordringer, sier Sundnes til Petro.no.

En av utfordringene knytter seg til såkalt restinformasjon. Et eksempel på dette er et nøkkelkort. Formålet med nøkkelkortene er i utgangspunktet å åpne og lukke dører, men aktiviteten til nøkkelkorteieren legger igjen elektroniske spor.

– Vi har eksempler på personer som har fått problemer fordi nøkkelkortet viser at de har oppholdt seg i feil etasje til feil tid eller vært for lenge på lunsjrommet. Vi har også eksempler på personer som har blitt forsøkt sagt opp fordi informasjon om hvor mange tastetrykk de har i minuttet viser at de ifølge arbeidsgiveren ikke har vært effektive nok til enhver tid, sier Sundnes.

– Vi kan være enige om formålet, men vi må også bli enige om hvordan teknologien ikke skal brukes, legger hun til.

Når det gjelder integrerte operasjoner er Sundnes klar på at de forskjellige partene må prate sammen for å løse de eventuelle problemene og involvere hverandre.

– Hvis man trer endringer ned over hodet på folk, kan man oppleve motsatt effekt av det man egentlig ønsket. I verste fall blir man ikke mer effektive i det hele tatt, sier Sundnes.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger