Publisert 4. februar 2000

Under gårsdagens folkemøte i Svolvær ble politikere og næringslivledere møtt av et klart nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Hele 54 prosent sier nei, mens kun 22 prosent er positive til petroleumsaktivitet i området.

Det var LoVe petro i samarbeid med LO og NHO som stod bak arrangementet. Politikere og næringslivsfolk var tilstede for å predikere om petroleumsvirksomhetens store betydning for arbeidsplasser og næringsliv i området.

Likevel ble de møtt av avslag fra lokalbefolkningen. Ifølge en undersøkelse utført av Opinion for Lofotposten sier 54 prosent av befolkningen nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, mens 22 prosent er positive.

– Uansett om vi jobber i Hammerfest, i Aukra, i Rogaland, Angola eller Brasil klarer vi ikke å utvikle virksomheten uten tillit i lokalsamfunnet. Det er helt avgjørende for å få tilgang til langsiktig industriutvikling, sa StatoilHydros Helge Lund under folkemøtet.

Undersøkelsen ble gjennomført de to første ukene i mai. Til sammen 600 menn og kvinner i Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes deltok i undersøkelsen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger