Longboat Japex kjøper sin første produksjon

Publisert 1. februar 2024

Etter å ha fått det JAPEX med på laget, annonserer Longboat JAPEX Norge tre avtaler.

Den første avtalen innebærer at Longboat JAPEX også blir et produksjonsselskap på norsk sokkel. Dette skjer gjennom kjøpet av 4,80 prosent eierandel i Statfjord Øst feltet og 4,32 prosent eierandel i Sygna. 

– Et lite oppkjøp, men for oss er det et viktig skritt å gjennomføre vårt første produksjonsoppkjøp. Statfjord-satellittene skal produsere lenge, og Statfjord Øst har nylig avsluttet boringen av fem nye produksjonsbrønner, sier Hilde Salthe, administrerende direktør for Longboat JAPEX.

Produksjonen er i dag på netto 370 fat oljeekvivalenter per dag fra Statfjord Øst og Sygna. De nye brønnene i Statfjord Øst forventes satt i produksjon i løpet av de kommende månedene. 

Den andre avtalen innebærer at selskapet selger seg ned i letebrønnen Kjøttkake/Lotus mot bæring av borekostnadene. Brønnen er planlagt i tredje kvartal 2024. Concedo overtar 15 prosent av Longboat JAPEX sin eierandel i PL1182S hvor selskapet da har redusert sin andel fra 30 til 15 prosent.

– Dette er i tråd med vår strategi om å beholde eksponeringen mot letebrønner av høy kvalitet, samtidig som vi bruker minimalt av selskapets egenkapital, forklarer Hilde Salthe.

Den tredje avtalen omhandler prospektene Jasmine og Sjøkreps i PL1049. Avtalen her innebærer at Longboat JAPEX reduserer sin eierandel fra 40 til 25 prosent ved å selge 15 prosent til Concedo.

Siste fra forsiden

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

+

Har alternativ teknologi: – Positivt hvis man lukker døren for strøm fra land

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger