Publisert 4. februar 2000

Mens Safe bryter, har Industri Energi kommet til enighet med Norges Rederiforbund om oppgjøret for 5.000 ansatte på flyttbare innretninger. Industri Energi mener de har vunnet likestillingskrav.

– Flyteriggoppgjøret for flyttbare offshoreinnretninger er i havn og sikrer full lønn under foreldrepermisjon, skriver Industri Energi på sine nettsider.

Det betyr at ansatte får et generelt tillegg på 2,75 prosent og en økning av nattillegget på 15 prosent. I tillegg er det nå tariffestet at det skal betales full lønn i forbindelse med foreldrepermisjon. Ifølge Industri Energi medfører dette økte utbetalinger i gjennomsnitt på 80.000 kroner for de som tar ut foreldrepermisjon.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund startet sist tirsdag og ble avsluttet i går kveld. I sum resulterte forhandlingene med en lønnsvekst på vel fem prosent. Industri Energis forbundsleder, Leif Sande, ledet forhandlingene.

Les også: Brudd i flyteriggforhandlingene

Industri energi har i overkant av 5.000 medlemmer innen flyterigg-området. Forhandlingene gjelder ansatte som jobber i Aker, Odfjell, Seadrill, Seawell, Maersk, Transocean, Sodexo, Songa og Prosafe. Safe, DSO og Lederne organiserer til sammen rundt 2.000 ansatte.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger