Publisert 6. mars 2007

Konsernsjef lord Browne og topplederne i oljeselskapet BP fikk mindre lønn og bonus i 2006 til tross for sterk økonomisk vekst i konsernet.,
BPs lønnskomité som styrer lønnsutbetalingen til BPs avtroppende konsernsjef John Browne og ledelsen halverte bonusene for 2006, skriver NA24.no.

Browne, som går av i juli, fikk en reduksjon i sin lønn på 23 prosent i fjor. Han kunne likevel ta med seg 2,5 millioner pund, eller omkring 30 millioner kroner, for innsatsen i 2006. I tillegg ble hans aksjeprogram redusert fra 474.384 til 380.668 aksjer i selskapet. Aksjene har likevel en verdi på omkring 2 millioner pund, eller 24 millioner kroner.

Lete- og produksjonssjef Tony Hayward fikk ifølge nyhetsbyrået AFX redusert lønn og bonus med 19 prosent i 2006, mens finansdirektør Byron Grote måtte se utbetalingen bli redusert med 26 prosent til 1,5 millioner pund.

Bakgrunnen for kuttene er lønnskomiteens vurderinger av hvorvidt målene hadde blitt oppnådd, i tillegg til kvaliteten på resultatene i løpet av året.

To av faktorene som trakk ned var BPs oljeutslipp i Alaska og eksplosjonen ved raffineriet i Texas hvor 15 personer ble drept. I tillegg ble BP i fjor beskyldt for å ha deltatt i prisfiksing på propan i USA. Også utviklingen i selskapets renommé er blant faktorene som komiteen ser på når lønn og bonus skal fastsettes.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger