Publisert 4. februar 2000

Av sjefene i de største og mest profilerte oljeselskapene i Norge er det Harald Vabø i Wintershall som kan notere seg den høyeste inntekstveksten i 2008, og en amerikaner går forbi Helge Lund i lønnsnivå.

TJENTE GODT På OPPKJøP: Harald Vabø tjente
greit på at Wintershall kjøpte hans hjertebarn
Revus. (Foto: HENRIK SALTHE)

Harald Vabø er i år ført opp med 7,9 millioner kroner i inntekt for 2008, sammenlignet med 2,4 millioner kroner for skatteåret 2007. Det er en økning på 225 prosent, og dermed er han den av oljeselskapssjefene som kan notere den største økningen.

I kroner og øre er det derimot ikke Vabø som tjener mest. Av de sjefene PETROmedia har sjekket opp, er det nemlig Lee Mark Tillman i ExxonMobil Norge som har fylt opp pengepungen mest det siste året. Han er oppført med en inntekt på 9,9 millioner kroner, mens han i 2007 hadde 5 millioner kroner. Det betyr at Tillman dermed også går forbi StatoilHydro-sjef Helge Lund, som for 2008 er ført opp med en inntekt på 8,3 millioner kroner, en nedgang på 16 prosent sammenlignet med 9,8 millioner i 2007.

Hva tjente naboen? Sjekk ligninga i Petro.nos skattesøk.

Tillman er ikke den eneste med kraftig inntektsvekst blant de internasjonale selskapene, Trevor Garlick i BP kan notere en dobling av inntekten sin, fra 2,5 millioner til 5 millioner kroner.

I andre enden av spekteret finner vi Terje Overvik i GdF Suez, hans registrerte inntekt har nemlig sunket med 49 prosent, fra 6,4 millioner kroner til 3,2 millioner kroner.

Wintershallsjef Vabø troner også på formuestoppen i oljeklubben, og blant toppsjefene i oljeselskapene har han suverent størst formue og er ifølge ligningsmyndighetene god for 62,8 millioner kroner. Neste mann på lista er Det norske-sjef Erik Haugane, som er god for 17,3 millioner kroner, en ganske kraftig nedgang fra i fjor da han var ført opp med en formue på rett over 65 millioner kroner. Videre nedover formueslista finner vi Petoro-sjef Kjell Pedersen, som er oppført med en formue på 11,8 millioner kroner, og Noreco-sjef Scott Kerr, som er god for 11,2 millioner kroner.

Savner du noen i denne artikkelen? Søk dem opp i vårt søsternettsted Petro.nos skattesøk og legg inn informasjonen i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger