Publisert 21. september 2007

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kan ikke love en grønnere energipolitikk med Senterpartiets leder Åslaug Haga som ny olje- og energiminister.,NTB

– Odd Roger Enoksen har gjort en viktig og imponerende innsats for Norge og for regjeringen i disse to årene. Han har hatt ansvar for en historisk satsing på fornybar energi, med 20 milliarder kroner på et eget fond for det, sa Stoltenberg da han kom ut på Slottsplassen etter statsråd fredag og fortalte om endringene i regjeringen:

Enoksen går av som olje- og energiminister etter eget ønske for å bruke mer tid sammen med familien. Åslaug Haga (Sp) overtar, og Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) blir ny kommunal- og regionalminister.

Miljø og kraft
Stoltenberg trakk også fram gasskraftrenseprosjektet på Mongstad «til mange milliarder kroner, og som skal gjøre at Norge er helt i front på CO2-rensing» som en av Enoksens store saker.

På direkte spørsmål om alternativ energi og klimapolitikken vil få større plass i olje- og energidepartementet, svarte Stoltenberg at Enoksen har stått i spissen for tidenes satsing på fornybar energi.

– Når Haga tar over, understreker det hvor viktig regjeringen syns det er med klimapolitikk. Åslaug Haga har lang erfaring. Utnevnelsen av henne er et uttrykk for at regjeringen prioriterer energiområdet. Klimapolitikken og satsing på miljøvennlig energiforsyning skal være en del av energipolitikken. Haga kan kombinere både miljø og kraft, sa Stoltenberg i den strålende høstsolen.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger