Publisert 4. februar 2000

(OPPDATERT 2) Luftrommet er igjen åpnet for flyvninger offshore, men kun i noen timer. Imens er det stor møtevirksomhet hos OLF og Ptil for å løse askekrisen.

STARTER OG STANSER: Flytrafikken er av og på
offshore.
(Foto: HARALD PETTERSEN / STATOIL)

Ifølge en melding på Avinors nettsider er luftrommet igjen åpnet for helikoptertransport til oljeinstallasjonene på norsk sokkel.

– Luftfartstilsynet har kunngjort ny forskrift om restriksjoner i norsk luftrom som innebærer at luftrommet over hele Norge og over oljeinstallasjonene i Nordsjøen i første omgang er åpent fram til kl 20:00 i dag, rapporterer Avinor.

Det gir oljeselskapene et nytt tidsvindu for å frakte mannskap til og fra innstallasjonene, etter at det forrige vinduet ble stengt i går. Da sa Statoil, som er det selskapet med flest ansatte på norsk sokkel, at de var mer eller mindre ajour med mannskapsutskiftingen .

Møter hos OLF
Oljeindustriens Landsforening (OLF) har hatt møter i forhold til at petroleumsindustrien er rammet av vulkansk aske fra Island. Det er ingen helikoptertrafikk i luften over Stavanger lufthavn, Sola, og også Karmøy og Bergen har helikoptrene på bakken i dag.

Ved 08.30-tiden i dag morges på askegrensen ved Oseberg-feltet, vest for Bergen, opplyser Stavanger Aftenblad.

– Det viktigste er at produksjonen blir opprettholdt, og foreløpig har den ikke blitt rammet. Nå er det først og fremst transportutfordringer vi ser på, og alternativet til helikopter er båt, men da må vi se på hvilken kapasitet som finnes her, sier informasjonssjef i OLF, Kjetil Hjertvik, til Petro.no.

Hjertvik sier til Petro.no at de ser behovet for å komme med løsninger på lang sikt, men at de er i planleggingsfasen av dette.

Les også: – Nordsjøflygninger stopper- igjen

Ptil følger tett
Også Petroleumstilsynet (Ptil) følger helikopterstansen med stor oppmerksomhet, og sier til Petro.no at situasjonen er utfordrende for petroleumsindustrien.

– Det er ingen tvil om at dette er utfordrende. Vår rolle i dette er å minne operatørene om deres ansvar for å håndtere situasjonen i henhold til det som er forsvarlig virksomhet. De må håndtere dette på best mulig måte, og finne kompenserende tiltak i henhold til beredskap og planleggingen av det nødvendige arbeidet i denne perioden, sier pressetalskvinne i Ptil, Inger Anda, til Petro.no.

Anda opplyser at det ikke er blitt rapportert noe kritikk mot operatørene, men at de er kjent med at arbeidstakere ser store utfordringer i at mange ikke er i sin faste rotasjon og har forlenget arbeidstid offshore.

– Det er ingen indikasjoner på brudd på regelverk, men desto lenger vi går ut i denne perioden desto større blir utfordringene, sier Anda.

Helikoptertrafikken i Kristiansund og Brønnøysund går som normalt tirsdag morgen. Florø er stengt. Ny melding med oppdatering om luftrommet over Norge kommer fra Avinor klokken 15.00 i dag.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger