Publisert 4. februar 2000

I et intervju med Financial Times hevder Lukoils president Vagit Alekperov at endringer i føderal lovgivning endelig gir dem tilgang til den arktiske sokkelen

Det skriver Barentsobserver .

Lukoil, som er det største privateide oljeselskap i Russland, har lenge søkt tilgang til ressurser på den arktiske sokkelen. Men dagens føderale forskrifter tillater kun statseide bedrifter med minimum fem års erfaring fra offshoreutvikling tillatelse til å drive på sokkelen.

De kommende endringene har i lengre tid vært under forberedelse i departementet for naturressurser. Departementet er svært kritisk til de statlige selskapenes langsomme utvikling av deres lisenser på sokkelen, og ønsker at «alle russisk-registrerte investorer» skal gis tilgang til leting og boring.

En rekke lovendringer vil bli foreslått i departementets «program for sokkelutvikling frem til 2030», et dokument som vil bli presentert 4. april.

Programmet skal angivelig foreslå å bore totalt 290 nye brønner, gjennomføre opptil 930.000 meter 2D seismiske undersøkelser, samt opptil 80.000 kvadratmeter 3D seismiske studier. Totalt 1.360 millioner tonn nye oljereserver og 13,3 billioner kubikkmeter nye gassreserver skal finnes i perioden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger