Lund er forberedt på betydelig lavere oljepris

Publisert 29. juli 2013

I etterkant av resultatnedturen fra Statoil, sier Helge Lund at man er forberedt på betydelige svingninger.,Som Petro.no omtalte da Statoils resultater for 2. kvartal i år ble lagt frem, var tallene langt svakere enn forventet på forhånd.

Statoils driftsresultat var 34,3 milliarder kroner dette kvartalet, sammenlignet med 62 milliarder kroner i andre kvartal i fjor. Justert driftsresultat var 38 milliarder kroner, sammenlignet med 45,8 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Justert driftsresultat etter skatt var 11,3 milliarder kroner, sammenlignet med 11,5 milliarder kroner i andre kvartal 2012. Resultatet var 4,3 milliarder kroner, sammenlignet med 26,6 milliarder kroner i andre kvartal 2012.

LES OGSÅ:

Statoil leverer langt svakere enn forventet

I etterkant av at resultatet ble presentert, forteller Helge Lund til Dagens Næringsliv at selskapet er nødt til å belage seg på store svingninger.

– En beskrivelse av resultatet er at produksjonen er i henhold til planen, prosjektene går som de skal, vi har ingen endring i guidingen. Svakere olje- og gasspriser gir et lavere resultat, sa Statoil-sjef Helge Lund på pressekonferansen på Fornebu torsdag.

– Vi må være forberedt på å kunne drive Statoil i mange år på en betydelig lavere oljepris enn det vi ser i dag, derfor er dette med kapitaldisiplin og effektivitet viktig, sier Lund, ifølge DN .

– Det som er viktig er å tenke ikke bare hvordan det er i dag men også at man hele tiden har et blikk på situasjonen fremover, og at man har en plan A, en plan B og en plan C som du kan sette i verk hvis tingene blir annerledes enn det du legger til grunn i dag, beredskap er viktig til å kunne utføre alternative planer, sier Lund.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger