Publisert 7. mars 2008

Oslo Børs vil gjerne vite hvorfor konsernsjef Helge Lund gir annen informasjon om Snøhvit-problemene til Åslaug Haga enn han gir til aksjemarkedet.,
I et brev datert 17. januar informerte StatoilHydro Haga om at selskapet neppe klarer å løse problemen på Snøhvit før tidligst 2010. Men overfor aksjemarkedet ga Lund en ikke fullt så dyster versjon.

– Dette er såpass viktig at vi har bedt om en skriftlig redegjørelse fra StatoilHydro, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Aftenposten.

– Vi har bedt StatoilHydro forklare hvorfor dette ikke er kommunisert tidligere og hvorfor dette eventuelt ikke skal være informasjonspliktig. Da må de mene at dette er «kjekt-å-vite-opplysninger», men ikke viktig informasjon for selskapet, sier Olsen.

StatoilHydro mener det ikke er informasjonspliktig eller børssensitiv informasjon.
– Dette er godt innenfor produksjonsguidingen vi ga om Snøhvit den 7. desember i fjor, og vi meldte da også at det er stor usikkerhet knyttet til dette anslaget. I tillegg ga vi produksjonsanslag for hele den norske sokkelen på kapitalmarkedsdagen i begynnelsen av januar, sier pressetalsmann Gisle Johanson til avisen.

Forholdet mellom StatoilHydro og majoritetseieren Olje- og energidepartementet kom i søkelyset i februar i år da Haga ba om eksklusive møter med selskapet.
– Jeg ønsker at politisk ledelse skal ha et fast system for når vi møter StatoilHydro i eiersammenheng. Politisk ledelse bør være med i eierskapsmøter med selskapet minst fire ganger i året, og flere ganger dersom spesielle siuasjoner tilsier det, sa Åslaug Haga til Dagens Næringsliv.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger