Publisert 9. januar 2007

Statoil-sjef Helge Lund slår over til engelsk når han av sine ansatte blir spurt om hvor hovedkontoret for det fusjonerte selskapet skal ligge.

Av: Torstein Schjølberg

– Our business address will remain Stavanger, svarer Lund.

Petro.no har fått tak i utskrift av en rekke spørsmål som ansatte i Statoil har stilt til sin sjef Helge Lund i forbindelse med fusjonen mellom Statoil og Hydro. Eneste gang Lund øyensynlig finner at morsmålet ikke strekker til, er når han skal besvare et direkte spørsmål om hvor hovedkontoret for det fusjonerte selskapet skal ligge.

«Skal det nye selskapet framdeles ha hovedkontor i Stavanger»? spør en av de ansatte i Statoil gjennom det interne meldingssystemet i selskapet.

Helge Lund svarer: ”Our business adress will remain Stavanger. Konsernfunksjonene vil ligge både i Oslo og Stavanger, og konsernsjefen vil ha kontor begge steder. De viktigste forretnings- og virksomhetsområdene vil drives fra Bergen, Oslo og Stavanger.”

«Hva med Stavanger? Betyr den planlagte fusjonen en nedtrapping av aktiviteten i Stavanger?» , spør en annen Statoil-ansatt.

Lund svarer:
«I den grad det eksisterer noen form for usikkerhet rundt dette nå, er det viktig for meg å avlive det her: Dette er en god løsning for Statoil og ikke minst en god løsning for Stavanger. Tre av seks forretningsområder vil ha base i byen.»

Styremedlemmer
Ansattrepresentantene i Styret i Statoil mener at de har en avgjørelse i spørsmålet om hvor hovedkontoret skal ligge gjennom styrets behandling i desember i fjor.

På nettsidene hos fagforeningen Industri Energi Statoil slås fast at det i fusjonsdiskusjonene i desember ble bestemt at hovedkontoret for det nye selskapet skal ligge i Stavanger, men også Oslo og Bergen vil få tunge forretningsområder.

Foreningens representanter i Bedriftsforsamlingen Anne Horneland og Arvid Færaas er svært godt fornøyd med ansattrepresentantenes arbeid i styret.
– At vi har fått gjennomslag for at ingen skal sies opp, kun intern omstilling/naturlig avgang er gledelig. At hovedkontoret fortsatt skal ligge i Stavanger er også helt i tråd med det vi har stått for. Det er tydelig at våre representanter i styret har gjort en meget solid jobb, sier de to representantene i Bedriftsforsamlingen.

«Forretningsadresse»
Også på Solamøtet 2007 mandag valgte Helge Lund å besvare spørsmålet om hovedkontorets lokalisering med å dreie spørsmålet over til «forretningsadresse».

Odd Arild Kvaløy (Sp), nestleder i Kommunenes Sentralforbund og tidligere fylkesvaraordfører i Rogaland etterlyste i møtet garantier for at Stavanger skal forbli hovedsete for det fusjonerte selskapet.

Til Kvaløy svarte Lund at forretningsadressen er og blir Stavanger, men at noen konsernfunksjoner blir delt med Oslo og Bergen.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger