Publisert 4. februar 2000

Statoils nye visjon er å krysse energigrenser. – I Statoil tenker vi ikke bare på å avhjelpe verdens energibehov, men på å gjøre det på en forsvarlig måte, sier konsernsjef Helge Lund.

– Visjonen fanger inn arven vi har med oss, den sier noe om hvor vi står i dag og om hva vi må gjøre for å lykkes på reisen mot å bli et globalt energiselskap, sa konsernsjef Helge Lund under det globale allmøtet mandag.

– For Statoil er ikke det å krysse grenser noe nytt. Vi er kjent for banebrytende prosjekter og industrielle bragder helt fra de første i selskapets historie. Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skal være slik i fortsettelsen, fortsatte Lund.

HMS, morgendagens løsninger og globalt tankesett
I en pressemelding skriver Statoil at selskapet gjennom denne visjonen skal oppfylle selskapets målsetninger om å satse videre på kontinuerlige forbedringer og være i front når det gjelder helse, miljø og sikkerhet, å med økende kompleksitet lete etter morgendagens teknologiske løsninger for å bedre selskapets konkurransedyktighet og å utvikle et mer globalt tankesett, øke diversifiseringen og tilegne seg ny kompetanse.

– Noe som forener oss på tvers av organisasjonen er oppgaven med å bidra til verdens energiforsyning. Vår forpliktelse er fortsatt å gjøre det på en ansvarlig måte. Hvordan vi gjør det er like viktig som hva vi gjør, sa Lund.

– Bryte ny grunn og sette nye standarder
Fakta forteller at verden trenger mer energi og mindre CO2, fortsatte han.

– For meg er det å bidra til å balansere dette dilemmaet noe som illustrerer styrken i vår måte å jobbe på. I Statoil tenker vi ikke bare på å avhjelpe verdens energibehov, men på å gjøre det på en forsvarlig måte, sa konsernsjefen, og la til at han er opptatt av å videreutvikle selskapet slik at det kan vokse geografisk og utvide sin portefølje av energikilder.

– Vi vil bryte ny grunn og sette nye standarder for vår industri. Men å være pioner innebærer også et stort ansvar. Hvor vi leder an, vil andre følge etter. De som gjør det må ha tiltro til våre vurderinger, de beslutninger vi tar og prosjektene vi setter ut i livet, poengterte Lund.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger