Publisert 4. februar 2000

I oktober skal Lundin bore avgrensningsbrønn nummer åtte i Johan Sverdrup, som foreløpig har fått brønnummer 16/2-x. I tillegg skal de bore letebrønn 16/3-5 i løpet av høsten.

Nå går avgrensningsboringen så raskt at ikke engang Lundin har oversikt over hvilket brønnummer neste letebrønn får i Johan Sverdrup . Derfor har avgrensningsbrønnen foreløpig brønnummer 16/2-x . Så langt er det gitt tillatelse til å bore brønn 16/2-14 i Johan Sverdrup.

Både avgrensningsbrønn 16/2-x og letebrønn 16/3-5 ligger i PL 501 .

16/2-x skal bores av «Transocean Winner» og formålet med boringen er å verifisere tilstedeværelse og tykkelse av øvre-Jura Draupne skifer og sand. Brønnen blir avgrensningsbrønn nummer åtte i Johan Sverdrup lisens 501, og vil bli boret i en av tre alternative områder av feltet (se illustrasjon).

Grunnen til at Lundin ikke på nåværende tidspunkt kan spesifisere endelige koordinater for brønnen er at dette avhenger av resultatene fra pågående brønner i området ( 16/2-13 S , A og 16/2-12 ).

Påtreffes reservoar i 16/2-13 som forventet vil sannsynligvis lokalitet i C-området prioriteres. Påtreffes topp reservoar vesentlig grunnere enn prognosert vil lokalitet i D-området bli mer aktuelt. B-området er litt mer uavhengig av 16/2-13 resultater, men vurderes likevel av Lundin som kandidat på selvstendig grunnlag for å avklare ressursgrunnlag og dreneringsstrategi i dette området.

Planlagt oppstart for boreaktiviteten er i slutten av oktober i år. Estimert varighet for boreoperasjonene er cirka 49 dager gitt funn. Et eventuelt sidesteg er beregnet å vare i 27 dager. Det er også planlagt brønntest. Total varighet for operasjonene er estimert til 90 dager. Havdypet på stedet varierer fra 114 til 118 meter.

Den andre brønnen som skal bores i lisens 501 er letebrønn 16/3-5. Brønnen skal bores av «Bredford Dolphin» i løpet av høsten 2012.

Andelen av gass i forhold til olje forventet å finne i brønnen er relativt sett tilsvarende for letebrønn16/3-5 og avgrensningsbrønn 16/2-x, som for Aldous Major South.

Det er forventet å finne olje med egenskaper tilsvarende Avaldsnes -olje i 16/3-5 og 16/2-x.

Begge brønnene ligger i sentrale deler av Nordsjøen, cirka 60 kilometer sør for Balder -feltet, cirka 60 kilometer øst for Glitne -feltet, og maks elleve kilometer sør for brønnen Aldous Major South . Brønnene er lokalisert om lag 135 kilometer fra nærmeste punkt på land, som er Utsira kommune i Rogaland.

Lundin Norway AS er operatør i lisensen (40 prosent) med partnerne Statoil Petroleum AS (40 prosent) og Maersk Oil Norway AS (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger