Publisert 4. februar 2000

Lundin Petroleum, som har planer om å bygge ut Luno-feltet i Nordsjøen, melder om et resultat på minus 91 millioner kroner i tredje kvartal. Men Lundin-sjef Ashley Happenstall mener selskapet er godt rustet til bedre tider.

POSITIV TIL FREMTIDEN: Lundin-sjef
Ashley Heppenstall. (Foto: LUNDIN)

– Jeg er overbevist om at Lundin Petroleum har klart seg bra gjennom den økonomiske nedgangen, og vi er godt posisjonert til å kunne dra fordel av den forventede bedringen i markedet. Vi fortsetter å generere god kontantflyt fra vår produksjonsbase, særlig i Nordsjøen, og vi har flere utbyggingsprosjekter i pipelinen som vil øke produksjonen vår de kommende årene, og vi fortsetter med en aktiv, prospektdrevet organisk vekstrategi, sier Lundin-sjefen i en pressemelding.

Selskapet skriver at produksjonen har økt med over 25 prosent i årets første halvår, og mye av øren for det får Marathon-opererte Alvheim. Selskapet forventer at årets produksjon vil ende opp midt i guidingen til selskapet, og dette skjer på tross av at Volund-feltet, hvor selskapet har en andel, ikke er kommet i produksjon enda.

– Volund forventes å begynne produksjon i første halvår 2010, når det blir kapasitet til å produsere feltet gjennom Alvheim FPSO. Dette kommer til å øke vår produksjon i 2010, skriver selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger