Publisert 4. februar 2000

Lundin har funnet enda mer olje i Nordsjøen, mellom funnene Luno og Draupne. Nå har altså prospektet Apollo innfridd forventningene med mellom to og ti millioner Sm3 olje.

Letebrønnen 16/1-14, som ble boret av «Transocean Winner», ligger i lisens 338, fire kilometer nordvest for Luno og tre kilometer sør for Draupne.

Ifølge Oljedirektoratet har Lundin gjennomført omfattende datainnsamling og prøvetaking, og oljen på Apollo har samme kvalitet som på Luno.

Må vurdere avgrensing
Foreløpige beregninger viser at funnet har mellom to og ti millioner Sm3 utvinnbar olje. Operatøren Lundin (50 prosent) må nå vurdere å avgrense funnet ytterligere sammen med partnerne RWE Dea (20 prosent) og Wintershall (30 prosent).

Både Lundin og Det norske har tidligere gitt uttrykk for at det er mulig å utvikle Lundins Luno og Det norskes Draupne sammen. Nå kan det også bli aktuelt å knytte Apollo opp mot framtidig produksjon.

Videre til Norall
Letebrønnen på Apollo er den femte som bores i lisensen, som ble tildelt i TFO 2004. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.550 meter. Havdypet på stedet er 110 meter.

Semiriggen «Transocean Winner» er nå i ferd med å permanent plugge og forlate brønnen. Riggen skal videre til lisens 409 i Nordsjøen og bore letebrønnen 16/7-9 på prospektet Norall. Her er Lundin også operatør.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger