Publisert 4. februar 2000

Lundin Petroleum er i gang med boringen på Thistle-feltet, noe som anses som en milepæl i arbeidet med å gjenopprette produksjonen på det 30 år gamle feltet.

Lundin startet Thistle re-development prosjektet i 2007, og har investert 170 millioner dollar (1 mrd kroner) i prosjektet. Investeringene inkluderer reaktivering og oppgradering av borerigg, inkludert installasjon av top drive, i tillegg til en 3D-seismikkundersøkelse.

3D-seismikkundersøkelsen ble utført i 2008, og resultatene viste en rekke muligheter for oppgradering av fasilitetene. Lundin har også økt reserveanslaget fra Thistle- og Deveron-feltene på britisk sokkel til 13,1 millioner fat oljeekvivalenter.

– Vår businessmodell i Storbritannia er fokusert på forlenget økonomisk levetid for modne felt via proaktive investeringsprogram. Vi går nå i gang med et nytt boreprogram som vil vare i et par år, og øke Thistles produksjon, sier Ashley Heppenstall, president og administrerende direktør i Lundin, i en pressemelding.

Thistle-feltet ligger i den britiske sektoren av Nordsjøen, og ble oppdaget i 1973. En stålplattform ble installert i 1976, og oljeproduksjonen begynte i 1978.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger