Lundin satser på ny Nordsjø-brønn i juli

Publisert 19. juni 2013

Hvis alt går Lundins vei blir det borestart på Biotitt neste måned.

Det er Bredford Dolphin som etter planen skal starte boring av letebrønn 16/4-7 Biotitt . Per dags dato er semien i ferd med å bore avgrensningsbrønn 16/3-6 i utvinningstillatelse 501 .

PL 544 ligger i den midtre delen av Nordsjøen. Lisensen, som ble tildelt ved TFO-runden i 2009, omfatter blokken 16/4 . Avstanden til land er cirka 180 kilometer. Vanndypet på lokasjonen er 90 meter og sjøbunnen består hovedsakelig av siltholdig sand.

Formålet med letebrønnen er å bevise hydrokarbonpotensialet i jura sandstein i Biotitt-prospektet. Det sekundære målet er å teste tilstedeværelsen av nedre kritt sandstein, og å bekrefte seismiske tolkninger og geologiske modeller.

Hovedbrønnen er planlagt boret til 2.759 meter total vertikal dybde fra boredekk, med mulighet for et sidesteg.

Reservoaret er forventet å være av jura alder og bestå av sandstein. Toppen av reservoaret er beregnet til 2.481 meter (totalt vertikalt dyp under boredekk). TD (total dyp) er satt til 2.760 meter (totalt vertikalt dyp under boredekk). Formasjonene er av samme type som andre brønner boret i samme region.

Estimert varighet for boreoperasjonen er cirka 40 dager for hovedbrønnen. Boring av sidesteget er estimert å ta 21 dager. Brønntest planlegges med en varighet på 14 dager. Den totale varigheten for operasjonen gitt boring av hovedbrønnen, sidesteg og brønntest er estimert til 54 dager.

Lisensens rettighetshavere består av operatør Lundin Norway AS (40 prosent), Bayerngas Norge AS (30 prosent) og Explora Petroleum AS (30 prosent).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger