Publisert 4. februar 2000

Lundin sier at de hadde foreslått felles utbygging for Det norske, allerede før de fikk brevet fra Olje- og energidepartementet.

ENIG: Ashley Heppenstall, konsernsjef
i Lundin Petroleum.

Operatørene Lundin og Det norske, i tillegg til de andre rettighetshaverne i lisens 338 (Luno-funnet) og lisens 001B (Draupne-funnet), har mottatt et brev fra Olje- og energidepartementet hvor de krever at operatørselskapene samarbeider om en felles utbyggingsløsning av de to feltene. Hvis de ikke vil samarbeide, kan de heller ikke regne med å få plan for utbygging og drift (PUD) godkjent, er beskjeden fra departementet.

Enig med departementet
Lundin skriver i en pressemelding at de er enig med konklusjonene til Olje- og energidepartementet om at visse felles utbyggingsløsninger vil gi vesentlige besparelser for alle parter. Det svenske selskapet sier også at de hadde foreslått kommersielle løsninger for en felles utvikling overfor Draupne-lisenshaverne, allerede før de mottok brevet fra departementet.

Petro.no skrev tidligere denne uken at Lundin var ferdig med et utkast til PUD, og at planen var å levere denne i desember. Dette bekrefter selskapet i meldingen, i tillegg til at sier at utkastet også omfatter planer om en felles utbygging med Draupne-funnet.

– Vi er klare til å ta neste steg i Luno-utbyggingen. Vårt utbyggingskonsept inkluderer muligheten til å utvikle Draupne sammen med Luno, og vi ønsker å gå videre med kommersielle avtale med lisenspartnerne i Draupne i denne sammenheng, uttaler Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger