Lundin skal bore Johan Sverdrup-avgrensning

Publisert 10. juli 2013

Lundin Norway AS har tenkt å bore i Johan Sverdrup-feltet i den midtre delen av Nordsjøen.

Planen er å bore, gjennomføre brønntestesting og tilbakeplugge avgrensningsbrønn 16/5-4 i utvinningstillatelse PL501 . Brønnen skal bores med semien «Bredford Dolphin». Tidligste forventede oppstart er i august 2013.

Lisens PL 501, tildelt ved TFO-runden i 2008, og ligger i midtre deler av Nordsjøen. Lisensen omfatter blokkene 16/2 , 16/3 , 16/5 og 16/6 .

Avstanden til land er ca. 146 km. Vanndypet på lokasjonen er 108 m MSL±1 m og sjøbunnen består hovedsakelig av leirholdig sand.

Formålet med avgrensningsbrønnen er å verifisere tilstedeværelse og tykkelse av øvre-Jura Draupne skifer og sand i en representativ del av Avaldsneshøyden. Seismiske tolkninger og dybdekonverteringer skal kalibreres, og reservoartykkelse skal kartlegges – egenskaper som beslutningsstøtte til lokalisering av mulige produksjonsbrønner på Johan Sverdrup

Brønnen skal bores til 2100 m total vertikal dybde fra boredekk, med mulighet for et kort eller langt sidesteg, avhengig av brønnresultatet.

Reservoaret består av sandstein i Draupne formasjonen. Toppen av reservoaret er beregnet til 1925 m TVD RKB (totalt vertikalt dyp under boredekk). TD (total dybde) er satt til 2100 m TVD RKB. Et 9 7/8″ pilothull skal bores for å se etter grunn gass.

Estimert varighet for boreoperasjonen er ca. 45 dager for hovedbrønnen. Boring av det korte sidesteget er estimert å ta i 21 dager, mens boring av det lange sidesteget er estimert til 28 dager.

Lisensens rettighetshavere består av Lundin Norway AS (Operatør) med 40 %, Statoil med 40 % og Maersk Oil Norway med 20 % andel.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger