Publisert 4. februar 2000

Lundin skal bore en rekke letebrønner neste år; blant annet et flunkende nytt prospekt i lisens 501 – samme lisens som Johan Sverdrup.

– Vi kaller dette en letebrønn, sier letesjef i Lundin, Hans Christian Rønnevig til Petro Media News.

Brønnen han snakker om, har fått navnet Torvastad . Prospektet ligger i den velkjente lisensen 501 , tidligere kjent som Avaldsnes , nå kjent som J ohan Sverdrup , det største kommende utbyggingsprosjektet på norsk sokkel.

Påbegynnes sent neste år
– Denne kommer i forlengelsen av Johan Sverdrup, og vi ser på det som et eget prospekt, sier Rønnevik videre.

Brønnen er planlagt påbegynt i tredje kvartal 2013, og er lokalisert rett nord for Statoil sitt Aldous -funn i lisens 265 , og er potensielt en forlengelse av Geitungen /Johan Sverdrup.

Kopervik og Biotitt
Lundin har også plassert en rekke andre prospekter i sin kalender neste år. Blant annet skal prospektet Kopervik bores i slutten av andre kvartal. Kopervik ligger i PL 625 i Nordsjøen, der Lundin har 40 prosent eierandel, og de tre resterende partnerne, Bayerngas, Maersk Oil Norway og Petoro, har 20 prosent hver.

Sørvest for Johan Sverdrup på Utsirahøyden, i PL 544 finner vi ytterligere et prospekt som skal bore av Lundin neste år. Prospektet, Biotitt , er planlagt boret i tredje kvartal. Prospektet har i og seg blitt boret på tidligere, gjennom brønnen 16/4-4 . Lundin kalkulerer med 29 prosents sjanse for suksess i denne brønnen.

Borer mer rundt Luno
I første kvartal planlegges også borestart på Luno II , i Greater Luno Area. Brønnen ligger i PL359, og har brønnummer 16/4-6S.

Resultatet av denne brønnen, kan også føre til boring av en annen brønn i PL 410 . Rønnevik vil foreløpig ikke si stort om dette.

– Aktivitet her kommer an på hva som skjer i Luno II-brønnen, sier Rønnevik.


Tørst på Carlsberg

Lundin skal også etter planen bore en avgrensningsbrønn på Apollo -funnet fra 2010. Apollo appraisal har beregnet oppstart i slutten av tredje kvartal. Apollo ligger også i Greater Luno Area, og tilhører lisens 338 .

I tillegg til de ovennevnte brønnene, kommer også ytterligere avgrensninger på Johan Sverdrup, en avgrensning på Edvard Grieg , samt leting på prospektene Carlsberg i PL 495 , Ogna i PL 453 og Jorvik i PL 338 , som er samme lisens som Apollo. De to siste brønnene har forventet oppstart i andre kvartal. På Jorvik-prospektet operer Lundin med et anslag på 49 prosent for å gjøre funn.

LES OGSå:

Lundin skal lete i uutforsket område i Nordsjøen.

Vil lete på Carlsberg.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger