Publisert 4. februar 2000

Luno-lisensen sikter mot Plan for utbygging og drift. Feltkonseptet er klart, og det samme er investeringsrammene. Se hva den totale prislappen blir på her!

SKAL BYGGE UT LUNO: Lundin Norge og Torstein
Sannes. (Foto: INGER JOHANNE STENBERG)

Operatør Lundin har sendt inn såkalt Beslutning om Videreføring (BOV) til norske myndigheter for lisens PL338, som rommer selskapets første funn på norsk sokkel, Luno. Lisensen rommer også flere andre oljefunn, blant annet Tellus og Apollo. Beslutningen om Videreføring legger opp til en innlevering om Plan for utbygging og drift til høsten, trolig i september forteller Lundin Norge-sjef Torstein Sannes.

– Vi går nå for et konsept med en vanlig stålplattform med tørre trær. Vi ser på eksport av oljen gjennom Grane, men det kan også komme på tale med en flytende lagertank om det kommersielle ikke kommer i stand, sier Sannes til Oilinfo. Han nevner også Sleipner og SAGE-nettverket som mulige eksportruter for eventuell gass, men Luno er i utgangspunktet et oljefelt.

Utbyggingen vil inkludere Lundins andre funn i lisensen, Luno South og Apollo, og trolig også den pågående leteboringen av Tellus:

– Ja, det ser lovende ut på Tellus, det er jo tross alt derfor vi borer en avgrensingsbrønn nå, sier Sannes til Oilinfo.

– Hva med prislappen på prosjektet da?

– Den blir nok på 18-19 milliarder kroner, sier Sannes. Det er noe høyere enn det selskapet har kommunisert tidligere, og innebærer også at PUD-dokumentet må behandles i Stortinget.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger