Lupus var tørr

Publisert 21. juli 2014

Ikke hydrokarboner i Tullows Nordsjø-brønn.,Operatøren for 31/10-1 Lupus i PL 507 , Tullow Oil Norge AS, er i ferd med å avslutte boringen av brønnen. Brønnen er boret om lag 35 km sydvest for Oseberg Sør -feltet i Nordsjøen.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i paleocene reservoarbergarter (Hermodformasjonen) i Rogaland Gruppen. Sekundært letemål var å påvise reservoarbergarter og petroleum i paleocen Ty formasjonen i Rogaland Gruppen.

Brønnen påviste reservoarbergarter med gode egenskaper i Hermodformasjonen. I sekundært mål ble det ikke påtruffet reservoarbergarter. Hydrokarboner ble ikke påtruffet og brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 2357 meter under havflaten og ble avsluttet i øvre kritt kalksteiner i Shetland Gruppen. Det var semien «Borgland Dolphin» som tok seg av operasjonen.

Partnere i PL 507 er Tullow Oil Norge AS (operatør 60 prosent eierandel), Explora Petroleum AS (20 prosent), Ithaca Petroleum Norge AS (10 prosent) og North Energy (10 prosent). (North Energy signerte 26. juni en kjøps- og salgsavtale med Tullow Oil Norge om kjøp av 10 prosent andel i lisensen. Avtalen avventer myndighetenes godkjenning.)

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger