Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har allerede begynt arbeidet med å planlegge en eventuell Luva-utbygging i Norskehavet. Det kan brygge opp til nytt leverandørrace mellom Sevan og Aker Solutions.

Det er gjort flere gassfunn i området rundt Luva, blant annet Haklang, Stetind, Snefrid og nå sist Asterix. Det er sannsynligvis et senter for flere av disse funnene som nå vurderes bygget ut. Ifølge Upstream har arbeidet med en mulighetsstudie for prosjektet pågått siden januar, og prosjektet nærmer seg nå slutten. Ifølge en kilde er sjansen god for at prosjektet utvikler seg til en mer formell fase, og planen er at første gass i prosjektet skal komme i 2025.

StatoilHydro skal ha henvendt seg til både Aker Solutions og Sevan Marine for å vurdere deres flyterløsninger for prosjektet. De to selskapene knivet i vinter hardt om konseptkontrakten for Goliat-feltet i Barentshavet, der Sevan til slutt gikk seirende ut av kampen.

Det har også blitt vurdert å knytte funnene i området opp til Norne eller andre fasiliteter, men avstanden gjør at selskapet foretrekker en egen flyter i området.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger