Publisert 30. juli 2018

Storsatsingen «Lykkeland», NRKs nye dramaserie om starten på det norske oljeeventyret, får førpremiere under ONS 2018 i august.

I samarbeid med NRK og produksjonsselskapet Maipo, inviterer ONS til visning av de to første episodene. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

– NRKs «Lykkeland»-satsning er en ypperlig anledning til å hedre oljeveteranene i Stavanger. Vi har mer enn 50 år med stolt oljehistorie. ONS har vært en møteplass for bransjen siden 1974, og har fulgt dem som har vært med å bygge opp industrien fra starten av. Vi har vært med på oppturer og nedturer, og har gjennom årenes løp utviklet oss i takt med industrien. Olje og gass er vårt velferdsfundament, og det er viktig å huske på dem som har ofret tid og helse for at vi kan nyte godt av velferdsgodene i dag, sier Leif Johan Sevland, administrerende direktør i ONS.

Stavanger-serien som har Norgespremiere i oktober, vil gjennom åtte episoder følge historien til fire unge mennesker som på ulikt vis blir berørt av oljeindustrien, og hvordan de påvirkes av samfunnsendringene som oljefunnet førte med seg. Handlingen starter i Stavanger i 1969, da tidenes oljefunn ble gjort på norsk sokkel, og følger hovedkarakterene gjennom Klondyke-årene frem til dannelsen av Statoil i 1972.

– «Lykkeland» er fortellingen om Norge, og om hvordan alle som har vokst opp i Stavanger på sett og vis har blitt preget av oljeindustrien. Oljen har ført med seg endeløst med muligheter, men også nedturer som mange i Stavanger har fått kjenne på kroppen – enten man jobber i industrien selv eller kjenner noen som gjør det. «Lykkeland» er på denne måten «hele Stavanger» sin serie. Det er fortellingen om oss og om byen vår, sier Sevland.

«Lykkeland» har fått internasjonal oppmerksomhet allerede før premieren. På den anerkjente tv-festivalen i Cannes i vår, fikk serien pris for beste manus og beste musikk. Til førpremieren under ONS 2018 kommer flere av hovedrolleinnhaverne, blant annet Pia Tjelta og nykommeren Malene Wadel fra Ålgård. 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger