Publisert 4. februar 2000

John Fredriksens riggselskap Seadrill kan se tilbake på et strålende kvartal, på tross av oljepriskollaps og finanskrise.

SEADRILL På DYPT VANN: En av de topp
moderne dypvannsriggene til Seadrill, «West
Phoenix», begynte i dette kvartal på sin første
brønn, en avgrensing av Victoria-funnet i
Norskehavet. (Foto: SEADRILL)

Riggselskapet har nå kunngjort resultatene fra første kvartal, og smilene sitter nok tett i selskapets lokaler. Resultatet er en hel del bedre enn forventet. Driftsresultatet for første kvartal i år ligger på 1,65 milliarder kroner, godt over en dobling fra de 703 millioner kronene selskapet hadde i driftsresultatet i første kvartal i fjor. Ifølge Dagens Næringsliv var det forventet at selskapet skulle få et driftsresultat på 1,47 milliarder kroner.

Sammenlignet med forventningene i markedet var resultatet før skatt enda bedre. I første kvartal i fjor hadde selskapet et resultat før skatt på 1,74 milliarder kroner, mens samme tall i år var 1,75 milliarder kroner. Oppgangen er ikke så stor, men sammenlignet med forventningene, som var på 1,16 milliarder kroner, gjorde selskapet det godt.

Selskapet har ikke bare hatt et økonomisk godt kvartal, det har også skjedd en hel del i løpet av kvartalet, melder Dagens Næringsliv.

– Første kvartal 2009 var en milepæl for Seadrill ettersom vi gjennomførte første fase i vårt nybyggingsprogram for dypvannsrigger. Programmet er det største i bransjen, og vi er stolte av å ha levert i henhold til forventningene, sier toppsjef Alf C. Thorkildsen i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger