Publisert 4. februar 2000

Etablerer seg tungt ved Barentshavet med utvidet forsyningsbase på Polarbase.

Schlumberger-eide M-I SWACO satser nå tungt på Barentshavet og etablerer seg med ny forsyningsbase i Hammerfest. Fra utvidede basefasiliteter med bulktanker på 2.760 kubikkmeter skal de levere borevæsker, kompletteringsvæsker og produksjonskjemikalier til kunder som opererer i Barentshavet.

– Vi har vært på basen i flere år og levert til operasjoner i Barentshavet siden 1982, men nå ruster vi opp, sier Siv Janne Aarrestad, marketing manager for Nordsjøen i M-I SWACO.

– De nye fasilitetene er allerede på plass, så vi er egentlig operative i dag.

Hun forklarer at opptrappingen av aktiviteten i Barentshavet gjør at tilstedeværelse i Hammerfest er «avgjørende for å kunne betjene økt etterspørsel av forsyninger.»

– Med nye, store funn på Skrugard, Havis og Norvarg , i tillegg til produksjonsstart på Goliat i 2013, vil våre betydelige investeringer i moderne infrastruktur være med på å sikre høy kvalitet på leveranser og service og samtidig innfri strenge krav til ytre miljø og arbeidsmiljø, sier hun. Hvor store disse investeringene har vært for M-I SWACO kan hun ikke kommentere på, men forklarer at selve arealene er Polarbases eiendom, mens spesialutstyr som bulktanker etc. er M-I SWACOS ansvar.


Rekrutterer lokalt

M-I SWACOS nye fasiliteter på Polarbase inkluderer et innendørs lager, miksehall, pumperom, ringmur og 12 lagertanker. Her vil bore- og kompletteringsvæsker vil bli produsert og lagret for øyeblikkelige forsyninger. Til å drifte disse har selskapet to fast ansatte ved basen, men det kan bli mer.

– Avhengig av aktiviteten i Barentshavet er vi åpne for leie inn folk fra Polarbase, sier Aarrestad.

– For oss er det ønskelig at en oppbemanning skjer med folk som er bosatt lokalt, eller som kommer fra regionen. Det er også mulig at vi skal ha folk offshore, og da snakker vi om opptil ti personer. Også disse vil prøve å rekruttere lokalt eller regionalt.


– Bra for Polarbase

– M-I SWACO har vært hos oss lenge, men nå satser de og investerer mye mer, sier administrerende direktør ved Polarbase, Herold Paulsen. Han legger ikke skjul på at han er fornøyd med utviklingen.

– Det er veldig bra at de store olje- og oljeserviceselskapene nå kommer inn, satser og etablerer seg på Polarbase. Det er en anerkjennelse av den jobben vi har gjort, og gir trygghet for virksomheten på basen i lang tid framover, sier Paulsen.

M-I SWACO, som har syv andre forsyningsbaser langs Norskekysten, har siden 1982 levert produkter og tjenester til boreoperasjoner i Barentshavet.


Om M-I SWACO:

M-I SWACO, et Schlumberger-selskap, er en ledende, global leverandør av bore- og kompletteringsvæsker, utstyr til mekanisk brønnrensing, produksjonsteknologier, samt produkter og tjenester for minimering og håndtering av avfall fra både bore- og produksjonsprosesser.

Schlumberger er en av verdens ledende leverandør av teknologi, integrert prosjektledelse og informasjonssystemer til kunder i petroleumsindustrien. Med over 115,000 ansatte, over 140 nasjonaliteter, fordelt på operasjoner i 85 land, leverer Schlumberger industriens kanskje bredeste portifolio av produkter og tjenester fra feltutvikling til produksjon.

Schlumberger Limited har sine hovedkontor i Paris, Houston og The Hague og omsatte i 2011 for USD 36,96 milliarder.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger