Publisert 4. februar 2000

En ny fibertauteknologi fra MacGregor gjør det ifølge selskapet mulig å håndtere tyngre laster på større dyp. Som en følge av teknologien økes nå kapasiteten til MacGregors offshorekraner.

– Teknologien er utviklet for å møte utfordringene som oppstår etter hvert som subsea-aktivitetene forflyttes til stadig større havdyp, noe som krever offshore-kraner med større kapasitet for tunge løfteoperasjoner. MacGregors Hydramarine løftesystem for ultradypt vann vil forvandle enhver standard offshore- eller subsea-kran til et av de mest kraftfulle lasthåndteringssystemene som noen gang er laget, sier Svein Erik Halvorsen som er forsknings- og utviklingsdirektør i MacGregors offshoredivisjon.

Ifølge en pressemelding fra MacGregor er løftesystemet basert på en sidemontert ramme som festes på fartøyet. Kranen løfter så lasten ned til 1.000 meters dybde hvor lasten overføres til et fibertau mens krankroken blir løftet opp til skipet igjen. Deretter festes krankroken i den enden av fibertauet som er ved overflate, og en slik sekvens kan fortsettes helt til en er på ønsket dybde.

– Spoling og bøyning av det kritiske fibertauet unngås ettersom hivkompensering ved landing skjer gjennom en vinsjoperasjon med tradisjonelt ståltau. Det er svært viktig å eliminere slik belastning på fibertauet siden dette er mye mer ømtålig og sårbart for mekaniske påkjenninger enn tradisjonelle ståltau, skriver selskapet.

Systemet finnes med kapasitet på både 150 og 250 tonn.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger