MacGregor kjøper Deep Water Solutions

Publisert 27. februar 2014

Selskapet kjøper Deep Water Solutions AS for ytterligere å styrke tilbudet av miljøvennlige løsninger innenfor offshore lasthåndtering.,MacGregor, en del av Cargotec, har kjøpt opp det privateide norske selskapet Deep Water Solutions AS som har spesialisert seg på løfteapplikasjoner som utnytter elektrisk multidrive-teknologi.

– Kundenes krav til miljøvennlige løsninger øker innenfor offshore lasthåndtering, som for eksempel subsea-kraner, systemer for modulhåndtering og LARS (utsetting og opphenting). Ved å inkludere Deep Water Solutions i MacGregor-familien utvider og styrker vi vår kunnskap om elektrisk multidrive-teknologi, slik at vi enda bedre kan betjene og støtte kundene våre, sier Tom Harald Svennevig, direktør for MacGregors offshore lasthåndtering.

– Eierne og operatørene er ute etter fartøy utformet for å kunne operere verden over, og som innfrir kravene til «ren design» og «Green Passport». «Clean Design» forutsetter minimal bruk av drivstoff og en målsetting om nullutslipp. Dermed blir elektrisk multidrive-teknologi et foretrukket valg, avslutter Svennevig.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger