Publisert 4. februar 2000

Under en høring om årsakene til «Deepwater Horizon»-ulykken i Houston, ble det norske systemet med sikkerhetsindikatorer viet stor oppmerksomhet.

Det skriver OLF på sine hjememsider.??

U.S. Chemical Safety Board (CSB) har en sentral rolle i oppfølgingen av «Deepwater Horizon»-ulykken i Mexicogulfen i 2010. I slutten av juli presenterte CSB sine foreløpige resultater fra granskningen, samtidig som sikkerhetseksperter fra USA og flere andre land deltok på en høring om sikkerhetsindikatorer for å hindre storulykker.

OLF deltok med Aud Nistov, fagsjef HMS. Petroleumstilsynet og fagforbundet SAFE deltok også på høringen.???

– Under høringen kom det tydelig fram at sikkerhetsregimet vi har i Norge og i landene rundt Nordsjøen er robust i forhold til systemet i USA, sier Nistov.

CSBs foreløpige konklusjoner bekrefter resultatene fra andre granskninger, om at et for høyt fokus på personskader og tapt arbeidstid bidro til å fjerne fokuset på hvordan man kunne hindre storulykker.

Alle de norske representantene viste i høringen til hvordan petroleumsindustriens årlige rapport Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet (RNNP) bidrar til at alle parter i norsk olje- og gassvirksomhet gjennom mange år har arbeidet målrettet for å unngå storulykker.

– I Norge har vi et system og regelverksregime som bidrar til en felles forståelse av risikonivået på norsk sokkel. Dermed blir det lettere for selskapene å målrette innsatsen – samtidig som vi hele tiden arbeider for å bli enda bedre. At HMS-arbeidet i norsk olje- og gassindustri er tuftet på åpenhet og tillit, bidrar også til at vi får satt inn ressursene der det er viktigst, sier Nistov.

Dagens måleindikatorer for storulykkerisiko viser hvor innsatsen bør settes inn.

– Hovedmålet med indikatorene er at de bidrar til å opprettholde høy oppmerksomhet om temaet og at de fokuserer på forebygging av storulykker. I tiden framover blir det viktig å videreutvikle de indikatorene vi har og utvikle nye, både på industrinivå i Norge og i samarbeid med internasjonale aktører, sier Nistov.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger