Maersk Drilling: Ikke tilfredsstillende

Publisert 25. februar 2013

Forsinkede rigger og operasjonelle problemer kostet Maersk Drilling over 700 millioner kroner i fjor.,- Maersk Drillings profitt for 2012 var 359 millioner dollar, mot 488 millioner dollar i 2011. Resultatet var negativt påvirket av dyre oppstartsvansker for to rigger, skriver Maersk Drilling i en melding.

Det var forlengede verftsopphold og operasjonelle problemer som kostet 125 millioner dollar – omtrent 700 millioner kroner, ifølge meldingen.

– Resultatet for 2012 er ikke tilfredsstillende. Vi har hatt oppstartsvansker på to rigger; Maersk Discoverer og Maersk Endurer. Dette betydde tapte dagrater og økte kostnader for vedlikehold, skriver selskapet videre.

Til tross for resultatet, skriver Maersk Drilling at de på sikt har gode avtaler spikret, og at de ser lyst på målet om å nå én milliard dollar i profitt innen 2018.

Selskapet opplyser forøvrig at de har en ordrereserve på 2,9 milliarder dollar, og at de har syv boreenheter under bygging; deriblant tre ultra harsh jackuper. De fire andre er boreskip.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger