Maersk Drilling vinner kontrakt med Dong Energy

Publisert 9. juli 2013

Maersk Drilling har blitt tildelt en kontrakt fra Dong Energy for jackupen Maersk Resolve for boreoperasjoner i den danske delen av Nordsjøen.

Kontrakten er en fortsettelse av en nåværende kontrakt i Storbritannia, og er forventet å starte i august 2013. Den nye kontraktens varighet er forventet å være ni måneder fram til juni 2014, når riggen etter et planlagt verftsopphold skal starte ytterligere fem kontrakter med Dong Energy. Disse ble tildelt mars 2012, og varer i ca. to år.

Den estimerte verdien av den nye nimånederskontrakten er 58 millioner USD, eller ca. 356,8 millioner NOK etter dagens valutakurser.

– Vi er svært glade for å inngå denne kontrakten med Dong Energy, en av våre viktigste kunder i Nordsjø-området, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling og medlem av hovedstyret i AP Moller – Maersk Group.

– Maersk Resolve skal arbeide for Dong Energy ut tredje kvartal 2016, og vi ser frem til å skape verdier med Dong Energy på sine mange interessante prospekter, inkludert den høyt profilerte Hejre-feltet som krever boring av en rekke dype og kompliserte HPHT-brønner.

Maersk Resolve er den tredje i en serie på fire High Efficiency 350 ft jackuper i flåten til Maersk Drilling. Siden leveringen av riggen i 2009, har vært i den danske og britiske delen av Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger