Publisert 4. februar 2000

Maersk Oil har kjøpt andeler i tre lisenser på norsk sokkel av Marathon, blant annet i prospektet Earb Sør, hvor det nå bores en letebrønn. I bytte for lisensene bidrar Maersk Oil til Earb-boringen.

BORER På EARB SøR: «Transocean Winner».
(Foto: TRANSOCEAN)

Boringen av letebrønnen 25/10-11 i lisens 505 begynte 22. februar, og er planlagt å pågå i hvert fall fram til 20. mai. Boringen utføres av «Transocean Winner», og vanndypet i området er 120 meter.

Maersk får med denne transaksjonen 15 prosents andel i lisensene PL5050 og PL505BS, hvor Marathon etter transaksjonen vil være operatør med en andel på 35 prosent, mens Lundin vil ha 30 prosent og VNG vil ha 20 prosent.

Maersk Oil får også en andel på 10 prosent i lisens 570. Denne lisensen er operert av VNG med en andel på 40 prosent, mens Marathon etter en transaksjon vil ha 20 prosent, mens Lundin har 30 prosent.

– Dette er høykvalitetsområder som vil hjelpe oss med å bygge vår sterke portefølje i denne delen av Nordsjøen sier Morten Jeppesen, daglig leder for Maersk Oil i Norge.

– Vi tror Maersk Oils erfaring med lignende forhold både i Norge og på britisk sokkel vil være ekstremt nyttig for å få mest mulig ut av dette området, som vi tror har stort potensial, sier Jeppesen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger