Maersk reduserer organisasjonen i Angola og USA

Maersk Oil stenger Houston-kontoret. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Publisert 1. april 2016

Maersk Oil stenger Houston-kontoret og reduserer Luanda-teamet i Angola, noe som påvirker rundt 100 stillinger totalt.

Ifølge selskapet skjer dette I lys av de fortsatt krevende markedsforholdene for dypvannsprosjekter, og beslutningen følger omfattende og pågående arbeid med å redusere investeringer og forbedre avkastningen for Chissonga-prosjektet i Angola.

– Som mange dypvannsprosjekter i vår bransje forblir Chissonga økonomisk utfordret i dagens marked, sier COO Gretchen Watkins i Maersk Oil.

– Har vurdert flere alternativer

– Maersk Oil forblir forpliktet til Chissonga-prosjektet, og vi har vurdert flere alternativer for å kommersialisere disse ressursene til beste for våre samarbeidspartnere og angolanske myndigheter. I tillegg til å arbeide for å redusere de totale prosjektkostnadene, ser vi også på mulighetene for en samlet utbyggingsmulighet, sier Watkins.

Ifølge henne er en ytterligere restrukturering av Chissonga-prosjektgruppen et nødvendig skritt på veien for å sikre et fremtidig utviklingsprosjekt for Maersk Oil i Angola.

Av de cirka 100 ansatte og kontraktørene som påvirkes av endringer, sitter ca. 60 for tiden i Houston og ca. 40 i Luanda. Endringene vil overføre noen oppgaver for prosjektet til Maersk Oils hovedkontor i København, mens kontoret i Luanda vil sitte igjen med 18 ansatte til å fortsette arbeidet med Chissonga-prosjektet.

Maersk Oils ikke-opererte aktiviteter i Mexicogolfen, som for tiden også drives fra Houston, vil bli overført til København-kontoret i løpet av de kommende månedene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger