Maersk-rigg døpt i Mekjarvik

Publisert 29. oktober 2014

Maersk Drilling har navngitt jackupen som skal brukes på Ivar Aasen fra desember.,Seremonien ble holdt onsdag ved GMCs verft i Mekjarvik utenfor Stavanger, hvor GMC holder på å ferdigstille og klargjøre riggen, slik at den kan godkjennes for operasjon på norsk sokkel.

Les mer: Verdens største til Mekjarvik

Riggen, som har gått under navnet «XLE-2» ble døpt «Maersk Interceptor.» Jackupen er den andre i en serie på fire som legges til Maersk Drillings flåte. De fire riggene representerer en samlet investering på USD 2,6 milliarder (NOK 17,3 millioner).

«Maersk Interceptor» starter i desember en fem års fast kontrakt med Det norske for boring på Ivar Aasen -feltet i Nordsjøen. Kontrakten inkluderer to opsjoner på ett år. Estimert kontraktsverdi for den faste delen av kontrakten er USD 700 millioner (NOK 4,6 milliarder).

– Med navngivingen av «Maersk Interceptor,» tar vi neste skritt i Maersk Drillings norske historie, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling og medlem av hovedstyret i Maersk Group.

– Maersk Drilling entret Norge i 1990, fordi vi så en mulighet til å gi konkurransedyktige tilbud til oljeselskaper med vår jackup-teknologi. Med kontrakt for ”Maersk Interceptor,” ser vi frem til å jobbe tett sammen med Det norske og fortsette å vokse og utnytte vår markedsledende posisjon i Norge, sier han.

De to første jackupene, «Maersk Intrepid» og «Maersk Interceptor,» har blitt levert fra Keppel FELS-verftet. Den tredje vil bli levert fra Keppel FELS i 2015, og den fjerde vil bli levert fra Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME)-verftet i Sør-Korea i 2016. Alle fire har sikret langsiktige kontrakter, ifølge Maersk.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger