Publisert 4. februar 2000

Rekognoseringsfly har observert olje på havoverflaten nær de Maersk-opererte Dan, Halfdan og Kraka i den danske delen av Nordsjøen.

– Vi jobber tett med aktuelle autoriteter, men vi har ennå ikke vært i stand til å identifisere noe uvanlig i våre utslipp. Disse har et oljeinnhold klart under grensene som er satt av danske myndigheter, sier Franz Willum Sørensen i Maersk.

Maersk har aktivert sin oljevernsberedskap for å være sikre på at de eventuelle utslippene blir minst mulig. Det er blant annet satt ut en 1.200 meter lang lytende barriere.

– Våre data indikerer ikke et oljeutslipp, men vi vil heller aktivere våre miljøverntiltak en gang for mye, forteller Willum Sørensen.

Det danske regelverket tilsier at det tillates 30 milligram olje per liter renset og produsert vann. Ifølge Maersk skal utslippene fra Maersks felt være på mellom fem og 16 milligram olje. Maersk undersøker nå hva som kan være årsaken til at det har blitt observert olje på havoverflaten. Det kan i tilfeller med rolig værforhold av og til være tilfeller hvor tynn oljefilm blir synlig på overflaten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger