Publisert 4. februar 2000

Konseptvalget på Goliat markerer starten på kontraktsutlysningene på Barentshavfeltet. Store verdier ligger og venter på norske leverandører.,

SEVAN 1000: Har blitt valgt som FPSO på Goliat.
(Ill.: SEVAN MARINE)

I dag ble det kjent at Eni Norge har valgt Sevan Marines konsept for FPSO til Goliat-feltet . Avgjørelsen skulle egentlig tas før jul, men ble utsatt. Kommunikasjonssjef Jone Stangeland hos operatør Eni Norge understreker at det allikevel ikke ligger an til forsinkelser i prosjektet foreløpig.

– Ingen forsinkelser
– Denne beslutningen vi har tatt nå er en viktig milepæl for oss, og vi ser ikke for oss noen forsinkelser i forbindelse med den, sier han til Oilinfo.

Selve skroget på Sevans flyter skal i utgangspunktet bygges i Korea, men Sevan Marine har allerede varslet at de trenger store mengder ingeniører til prosjektet . I tillegg vil operatør Eni lyse ut flere andre, store kontrakter på prosjektet i tiden framover.

– Havbunnsinstallasjoner, strømningsrør, rørledninger og stigerør er blant de større kontraktene i den forbindelse, sier Stangeland til Oilinfo.

Stangeland understreker også at kontrakten på selve byggingen EPC-kontrakten, ikke er delt ut enda. Det åpner for at større deler av prosjektet kan gå til norske leverandører.

Når?
Han vil ikke si noe om tidspunktet for utdeling av disse kontraktene helt enda:

– Nå har vi valgt dette konseptet, og vi har tildelt Sevan en kontrakt som går på videre detaljprosjektering av FPSO-konseptet. Så vil vi komme tilbake til prosess og timing på planen for nye anbud, forteller Stangeland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger