Publisert 4. februar 2000

Dolphin får smekk på fingrene for oppfølgingen av leverandørene sine i arbeidet med å utbedre utmattingssprekker på «Bideford Dolphin».

I løpet av de siste ti årene er det oppdaget tre tilfeller av sprekkdannelser i bærende konstruksjoner på riggen «Bideford Dolphin». Riggen ble bygd i 1975, og gjennomgikk en omfattende ombygning i 1999.

Det var under et møte i 2009 at riggeier Dolphin informerte Petroleumstilsynet (Ptil) om hvordan de ville angripe problemene med sprekkdannelser, Da Ptil var på besøk i oktober for å se hvordan arbeidet ble utført var det derimot flere punkter å sette fingeren på for Ptil.

Ikke kompetanse hos Dolphin
– Dolphin har ikke selv hatt kompetanse til å vurdere det AGR har gjort. Dolphin har bestilt arbeidet hos AGR, men uten å stille krav til kvalitetssikring av deres arbeid. Dolphin har heller ikke rammekontrakt med AGR, eller har dem som en «godkjent leverandør», skriver Ptil i sin tilsynsrapport.

Tilsynet påpeker også at en del av AGRs analyser og resultater er utført av andre selskaper og disse blir «tilpasset til eget bruk». I forbindelse med dette heter det i rapporten at mange av analysene er kompliserte og at stikkprøver viser at dokumentasjonen har svakheter.

– Våre stikkprøver viser at eventuelle feil i analysene ikke ville ha blitt fanget opp av Dolphins kvalitetssikringssystem, skriver Ptil.

Ptil henviser videre til en del forbedringspunkter blant annet når det gjelder tilgjengelighet av dokumentasjon, tilrettelegging av egne inspeksjonsanalyser og dokumentasjon av sveisereparasjonsarbeider.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger