Publisert 4. februar 2000

Maracc, som har en intervensjonsrigg under bygging i Kina, har endelig sikret seg fullfinansiering av prosjektet. Nå jobber selskapet mot å sikre kontrakter for enheten.

SPESIALBYGGET FOR INTERVENSJON: Maracc er
blant annet eid av Island Offshore, og bygger
nå en intervensjonsrigg i Kina. (Ill.: MARACC)

Maracc har riggen «Island Innovator» under bygging ved et Cosco-verft i Kina. Riggen er spesialdesignet for brønnintervensjon i subsea-brønner, og skal dermed være med på å øke utvinningsgraden på slike felt.

Selskapet har nå sikret seg et banklån på 280 millioner kroner, eller 1,58 milliarder kroner. Lånet skal ifølge Dagens Næringsliv være gitt av et konsortium bestående av DnB, Eksportfinans og Garantinstituttet for eksportkreditt.

– Bankfinansieringen på 280 millioner dollar innebærer at vi nå kan fullføre byggingen i henhold til våre planer, sier Asle Solheim, administrerende direktør i Maracc.

Opprinnelig var planen å sikre kontrakt for riggen innen utgangen av fjoråret, men Asle Solheim er ikke lei seg for at det ikke gikk:

– For oss er det mye viktigere å få en kontrakt til riggen når markedet er bra enn da det var dårlig. Nå opplever vi at markedet for slike tjenester er på vei opp, sier administrerende direktør Asle Solheim.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger