Publisert 4. februar 2000

Statoil overdrar operatørskap for Vilje til Marathon. Avtalen medfører ikke endringer av eierandelene for rettighetshaverne i lisens 036D.

– Statoil er opptatt av gode områdeløsninger. Vi ser det derfor naturlig at Marathon, som største operatør i området, kan ytterligere optimalisere verdiene for rettighetshaverne, sier Jannicke Nilsson, områdedirektør for Drift Nordsjøen Vest.

Overføring av operatørskapet vil frigjøre en rigg, som var planlagt brukt på utbyggingen av Vilje Sør , til andre boreoppdrag for Statoil.

Statoil har de senere år gjennomført flere transaksjoner og inngått samarbeidsavtaler for å posisjonere Statoil som et finansielt solid, teknologifokusert oppstrømsselskap.

Dette inkluderer blant annet avtalen om salg av eierandeler til Centrica, overtakelse av Hess sin eierandel i Snøhvit -feltet og bytteavtale med Total på Valemon – og Hild -feltene som er under utbygging.

Fra 1. september
Avtalen med Marathon vil tre i kraft 1. september 2012, forutsatt godkjenning av Olje- og energidepartementet.

Vilje er bygget ut med to undervannsbrønner som er koblet opp mot produksjonsskipet Alvheim. Vilje er lokalisert rundt 20 kilometer nordøst for Alvheim-feltet, som opereres av Marathon.

Produksjonen startet 1. august 2008. Forventet produksjon i 2012 er 21.000 fat olje per dag. Det er foretatt en investeringsbeslutning i lisensen om utbygging av Vilje Sør. Produksjonsstart er forventet i slutten av 2013.

Rettighetshavere i 036D er Marathon Oil Norge AS (46,90 prosent), Statoil Petroleum AS (28,85 prosent) og Total E&P Norge AS (24,24 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger