Publisert 4. februar 2000

Marathon Petroleum Norge har gjort et lite oljefunn i nærheten av Alvheim-feltet, i letebrønnen 24/9-10 S og avgrensingsbrønnen 24/9-10 A på prospektet Caterpillar.

BORET CATERPILLAR: … og havdypet i området
er 117 meter. (Foto: TRANSOCEAN)

Ifølge Oljedirektoratet er funnet på mellom 0,8 og 2 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende mellom fem og 12,5 millioner fat oljeekvivalenter.

Nær Alvheim
Brønnene, som har blitt boret av «Transocean Winner», ligger 30 kilometer sør for Alvheim. Brønnene skulle påvise tilleggsressurser til Marihøne-funnet fra 2009. Marihøne ble ved funntidspunktet beregnet til å inneholde mellom 19 og 28 millioner fat olje. Ifølge Oljedirektoratet jobber Marathon med muligheten for å knytte både Marihøne og Caterpillar-funnene til Alvheim. Ifølge lisenspartner Lundin har Marihøne-funnet skiftet navn til Bøyla.

Letebrønnen 24/9-10 S traff en 26 meters oljekolonne i sandstein av varierende reservoarkvalitet i Hermodformasjonen. Avgrensingsbrønnen ble boret 1,5 kilometer nordvest for den første brønnbanen, og traff en 24 meters oljekolonne i Hermodformasjonen, med samme reservoarkvalitet som i den første brønnbanen.

Brønnene ble boret til et totalt dyp på henholdsvis 2.161 meter og 2.111 meter under havflaten.

Boringen har foregått i lisens 340 BS, hvor Maraton er operatør med en andel på 65 prosent. ConocoPhillips (20 prosent) og Lundin Norge (15 prosent) er andelshavere.

Videre for Marathon
Nå skal «Transocean Winner» videre til lisens 505 for å bore letebrønnen 25/10-11. Også denne er for Marathon og ligger i Alvheim-området, og er på prospektet Earb Sør. Den boringen skal ta rundt 60 dager. Marathon har en andel på 50 prosent i lisens 505, mens Lundin har en andel på 30 prosent og VNG Norge har en andel på 20 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger