Marathon går for tre brønner på Bøyla

Publisert 7. august 2013

Marathon Oil Norge AS planlegger å bore to produksjonsbrønner og en vanninjektor på Bøylafeltet i midtre Nordsjøen.

Brønnene har betegnelse 24/9-M1 , 24/9-M2 og 24/9-M3 (vanninjektor) og ligger omlag 28 kilometer sør for Alvheim FPSO i lisens PL 340 .

Bøyla planlegger Marathon å bruke semien «Transocean Winner», som for tiden driver leteboring på Sverdrup for RWE Dea. Riggen skal etter planen returnere til Marathon i høst for å gjennomføre to brønnoverhalinger på Alvheim samt ferdigstille Vilje Sør produksjonsbrønn før den reiser videre til Bøyla. Boreaktivitene på Bøylafeltet er estimert å pågå i cirka 7 måneder. Lisenspartner Lundin regner med oppstart i 2014, sent på året.

Utnytter infrastrukturen rundt Alvheim
Formålet med brønnene er å sette feltet i produksjon og er en del av strategien for utnyttelse av infrastrukturen etablert rundt Alvheim FPSO.

Vanndypet i området er på omlag 120 meter, og produksjonsbrønnene skal etter planen bores med pilothull for å best mulig treffe reservoaret.

I 36”-seksjonene vil det bli benyttet sjøvann og høyviskositetspiller uten installert stigerør. 26”-seksjonene vil bli boret med vannbasert borevæske med RMR-systemet. På produksjonsbrønnene vil 16”-seksjonen bli etterfulgt av 9 ½” pilothull som vil bli boret fra cirka 1.600 meter til et forventet dyp på cirka 2.600 meter. Deretter skal sidesteget på 14” bores, etterfulgt av 9 ½” horisontal reservoarseksjon.

Total borelengde: 16.400 meter
Total lengde på produksjonsbrønnene M1 og M2 er forventet til henholdsvis cirka 4.800 meter og cirka 5.800 meter. I tillegg kommer pilothullene på totalt 2.500 meter.

På vanninjeksjonsbrønnen skal det bores et 14” pilothull der cirka 300 meter hullengde blir plugget tilbake. Total borelengde er forventet til cirka 3.300 meter. Total borelengde for de tre brønnene er cirka 16.400 meter.

Eierne av PL 340 er operatør Marathon Oil Norge (65 prosent) og partnere Core Energy AS (20 prosent) og Lundin Norway AS (15 prosent).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger