Publisert 4. februar 2000

Marathon Petroleum og Statoil bytter andeler i Gudrun og Sleipner-områdene for å sikre en optimal utvikling av Gudrunområdet.

Marathon og operatør Statoil bytter andeler i lisenser i PL 025, PL 187, noe som skal effektiviserer fremdriften av Gudrun-utbyggingen, fortelle pressetalkvinne i Marathon, Ingveig Tveranger.

Avtalen er et rent bytte mellom Statoil og Marathon der Statoil mottar 8,2 prosent i Gudrun/Sigrun i PL 025, og Marathon mottar ti prosent i Brynhild-prospektet i PL 187, samt 12,5 prosent i funnet 15/5-2 i PL 048, vest for Sleipner, skriver Statoil i en pressemelding.

Byttet fører til at Marathon sitter igjen med 20 prosent i både PL 187 og PL 025.

– Dette er for å optimalisere utviklingen av Gudrun-området. Det bidrar til å skape god fremdrift, forteller Tveranger.

– Gudrun er et viktig prosjekt for Statoil, og begge parter i avtalen ser klare fordeler av en balansering av eierandeler, forteller direktør for reserve- og forretningsutvikling i undersøkelse og produksjon i Statoil, Ståle Tungesvik.

PUD for Gudrun (plan for utbygging og drift) ble godkjent av Stortinget den 6. juni, og flere av kontraktene er i ferd med å bli delt ut. Nylig kapret Saipem kontrakten for blant annet tungløft og installasjon.

Det foregår fremdeles boring av Brynhild-prospektet, og Marathon skriver at de forventer at Brynhild vil kunne strekke seg over både lisens 025 og 187. Når det gjelder det potensielle gassutbyggingsprosjektet i 15/5-2 funnet i PL 048 har Marathon nå mottatt 12,5 prosent av andelen. Funnet er i konseptfasen, og det ses på utbyggingskonsepter. Funnet skal skilles fra lisens 048 og fremstå som en egen lisens.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger