Publisert 4. februar 2000

Marathon Oil Norge AS har i dag overtatt etter Statoil som operatør for oljefeltet Vilje i PL 036 D.

Vilje feltet er et produserende oljefelt omlag 20 kilometer nordøst for det Marathon-opererte Alvheim feltet, og er bygget ut med to undervannsbrønner som er koblet opp mot produksjonsskipet Alvheim FPSO. I første kvartal i år hadde feltet et brutto daglig gjennomsnittsalg i på 32.200 fat oljeekvivalenter, hvorav 15.100 var Marathon Oils andel.

– Det er en viktig milepæl for Marathon Oil å bli operatør for et tredje produserende felt på norsk sokkel, sier fungerende administrerende direktør Richard Miller i Marathon Oil Norge AS i en melding.

– Vi har sammen med partnerne i lisensen gjennomført en grundig prosess for overdragelse av operatørrollen. Vi er klare for oppgaven og vi setter pris på den tillit partnerne har gitt oss, sier Miller.

Marathon har ikke tenkt å hvile lenge på laurbærene, og det er foretatt en investeringsbeslutning i lisensen om utbygging av Vilje Sør . Denne utbyggingen består av en brønnramme med en produksjonsbrønn. Planen er å påbegynne boring med boreriggen «Transocean Winner» våren 2013, og produksjonsstart er forventet i slutten av 2013.

Rettighetshavere i PL 036 D er Marathon Oil Norge AS med 46,904 prosent eierandel, Statoil Petroleum AS med 28,853 prosent og Total E&P Norge AS med 24,243 prosent eierandel.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger