Publisert 24. august 2006

Marathon Oil tror fortsatt at mulighetene på norsk sokkel er store. Både oppkjøp og nye lisenser kan være aktuelle for selskapet.

Det er dn.no som skriver dette i dag.

Mens noen av de utenlandske operatørene har redusert sine posisjoner på norsk sokkel de senere årene, har Marathon økt sine.

– I 2001 hadde vi rundt 200 kvadratkilometer leteareal i Norge, vi stoppet opp og gikk igjennom vår posisjoner, vi så på ressurspotensialet i Norge, og bestemt oss for at istedet for å stikke av, skulle vi vokse, sier Marathon Oil senior vice president for verdensproduksjon, Steven B Hinchman. Han var på ONS for å prate om selskapets planer i Norge.

– Vi fikk muligheten til dette i Heimdalområdet og reduserte antall operatører i området fra ni til tre. Dette bidro til å øke vårt leteareal der til rundt 4.000 kvadratkilometer, sier Hinchman til dn.no

Selskapet boret fem letebrønner iløpet av to år, hvorav man fant ressurser i fire. Dette har gjort Hinchman veldig positiv til mulighetene på norsk sokkel, og i første kvartal 2007 vil produksjonen på Marathons flaggskip-prosjekt, Alvheim, komme i gang.

I samme geografiske område har selskapet rettigheter i det Hydro-opererte Viljefeltet, som også skal føres tilbake til produksjonsskipet til Alvheim. Og i september iår vil planen for utbygging og drift av et tredje felt, Volund, i samme området, leveres til myndighetene.

Hinchman mener dette beviser selskapets ambisjoner på norsk sokkel. Dessuten ønsker han tildelinger i Barentshavet.
– Vi liker det vi har i porteføljen, men vi er alltid interessert i mer. I øyeblikket vurderer vi mulighetene i årets TFO-runde (tildelinger i forhåndsnominerte områder). Vi ser også frem mot den tyvende lisensrunden.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger