Marathon Oil selger seg ut av Norge

Publisert 12. desember 2013

Vil frigjøre kapital for å øke den amerikanske aktiviteten.,Marathon Oil ga i går investorne en omfattende rapport om selskapets plan for 2014. Her kom det frem at selskapet skal prioritere vekst og økning i den amerikanske riggaktiviteten, først og fremst på feltene Bakken, Oklahoma Woodford og Eagle Ford.

Et av grepene selskapet gjør for å frigjøre kapital til dette, er å selge alle lisenser de har i Nordsjøen, både på britisk og norsk sokkel.

– Planen vår om å selge eiendelene våre i Storbritannia og Norge gir oss muligheten til å forenkle og konsentrere porteføljen vår, samtidig som vi øker vekst og kontantstrøm. Dette gir igjen aksjonærene våre muligheten til å omplassere kapital for langsiktig verdiskapning, sier konsernsjef i Marathon Oil, Lee Tillman i en pressemelding .

Marathon Oil er per i dag operatør i Bøyla -lisens 340 med en eierandel på 65 prosent, Alvheim -lisensen ( PL 036 C, 088 BS, 203 ) med 65 prosent, Vilje -lisens 036 D med 46,9 prosent, Viper/Kobra -lisens 203 med 65 prosent og Volund ( PL150/150BS ).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger