Publisert 4. februar 2000

Lisenspartner Marathons nye Norgesdirektør T. Mitch Little tror det er stor risiko for at Statoils Gudrun-prosjekt er ulønnsomt.

SKEPTISK: Marathon er skeptisk til
lønnsomheten i Statoils Gudrun-konsept.
(Ill.: STATOIL)

Statoil har problemer med å få med partnerne sine på den planlagte utbyggingsløsningen av Gudrun-feltet. Operatøren vil bygge ut med en bunnfast plattform, mens lisenspartnerne GDF Suez og Marathon er skeptiske.

– Gudrun er en viktig del av vår satsing i Norge, og vi er opptatt av at Gudrun blir bygd ut så snart som mulig. Imidlertid er det fortsatt stor usikkerhet rundt ressursgrunnlaget og oppside potensial, sier T. Mitch Little, administrerende direktør i Marathon Norge, til Stavanger Aftenblad.

Blant annet ser Marathon fram til boringen av Brynhild-prospektet i lisens 187, som grenser opp mot Gudrun-lisensen. Prospektet skal etter det Oilinfo kjenner til undersøkes gjennom brønnbanen 15/3-9, som skal bores av «Transocean Leader». Brønnen skal ta 122 dager å bore, og opprinnelig var planen at brønnen skulle bores i februar. Nå opplyser dog Statoil at brønnen ikke skal bores før i mai.

– Før vi vet mer om ressursene, vil en eventuell for tidlig investeringsbeslutning bære betydelig risiko for til slutt å bli ulønnsom, sier Marathon-sjefen til Stavanger Aftenblad. Ifølge avisen er alternativer til Statoils plattformplan en subsea tie back-løsning eller en ubemannet plattform. Begge disse løsningene vil gjøre det mulig å opprettholde tidsplanen på prosjektet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger